Werkwijze

Koers bepalen, een plan hebben, een doel bereiken. Voordat we ergens aan beginnen stippelen we samen de reis naar je bestemming uit.

 

Voor het therapeutisch proces hanteer ik de volgende werkwijze:

Aanmelding

Je kunt je via de mail of telefonisch aanmelden voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Zie hiervoor mijn contactgegevens. Die staan onderaan deze pagina en op de pagina ‘contact’. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek. Ook voor vragen kun je contact met mij opnemen.

 

Intake

Het intakegesprek duurt een uur en heeft meerdere doelen. Ten eerste is het een kennismaking met elkaar. Voor het aangaan van een therapeutisch proces is het heel belangrijk dat je een klik ervaart met je therapeut. Ten tweede heeft de intake het verzamelen van informatie tot doel. Ik heb een aantal algemene gegevens van jou nodig, maar bovenal ben ik geïnteresseerd in wat er speelt in je leven. Ten derde geef ik informatie over hoe ik werk. En natuurlijk krijg je alle ruimte om vragen te stellen. Na het intakegesprek besluit je of je verder wilt gaan met gesprekken.

 

Bespreken behandelplan

Ik formuleer een hulpvraag en doelen op basis van wat jij aangedragen hebt tijdens het intakegesprek. Jouw verhaal en jouw verlangen staat hierbij centraal. Ik bespreek de hulpvraag en doelen met jou. Samen schaven we ze bij als dat nodig is. Dit resulteert in een behandelplan, wat de basis vormt voor de therapeutische gesprekken.

 

Therapeutische gesprekken

Dan volgt een fase van therapeutische gesprekken. Tijdens de gesprekken komen zaken uit je verleden, zaken van het hier-en-nu en kijk op de toekomst aan bod. De gesprekken duren een uur en vinden in principe om de week plaats. Dit laatste kan in onderling overleg aangepast worden.

 

Evaluatie

Tijdens elk vijfde gesprek evalueer ik met je hoe je de gesprekken vindt gaan en of de hulpvraag en/of de doelen bijgesteld moeten worden.